Përveç mbështetjes së kauzave të rëndësishme dhe darkave zyrtare, shumë zonja të para amerikane bëhen ikona të modës ndërsa janë në detyrë. Para se të arrinin në Shtëpinë e Bardhë, zgjedhjet që kanë bërë rreth fustanit të dasmës tashmë flisnin për shijen e tyre të patëmetë të stilit.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë parë 45 presidentë në historinë e tyre dhe kanë qenë 18 dasmat në Shtëpinë e Bardhë, duke filluar nga viti 1812.

Në këtë artikull kemi mbledhur disa nga fustanet e nusërisë më të bukur. Është magjepsëse të shohësh se çfarë kishin veshur disa nga zonjat e para kur janë martuar, në momentin që burrat e tyre ishin thjesht togerë, avokatë, guvernatorë ose aktorë (si në rastin e Reagan). Fustani i parë i nusërisë i përket zonjës së parë, Frances Cleveland, e cila zuri vendbanim në Shtëpinë e Bardhë në vitin 1885.

Është interesante të shohësh se sa kanë ndryshuar fustanet e nusërisë gjatë dekadave dhe të kuptosh se fustani i bardhë është një trend relativisht i ri !

Nga Michelle Obama tek Eleanor Roosevelt, zbuloni disa nga fustanet më të bukur të dasmave të Shtëpisë së Bardhë. ⬇

Cover photo credits: FROM THE WEB

© Të gjitha të drejtat e rezervuara

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s